9 Eylül 2012 Pazar

iPhone 5 Özellikleri Neler Olacak?

iphone 5 özellikleri neler olacak

Dün yayınladığımız haberde iPhone 5 'in kesin olarak 12 Eylül Çarşamba günü tanıtılacağını belirtmiştik. Peki yeni nesil iPhone 'dan beklediğimiz özellikler neler? İsterseniz şimdiye kadar çıkan dedikoduları bir yere bırakıp iPhone 5 'te ne gibi özellikler bizleri bekliyor olacak kısaca özetleyelim.

Ekran Boyutu

iPhone 5 'te ilk başta göze çarpacak olan 4 inç ekran boyutu çok tartışılacak gibi. Çünkü bazı kullanıcılar daha uzun bir iPhone 'a çok sıcak bakmıyor. Fakat 4 inç ekran boyutu sayesinde hem oyunları daha büyük ekranda oynayabilecek hem de filmleri widescreen (16:9) formatında izleyebileceksiniz. Aşağıdaki videoda bu farkı görebilirsiniz.


Dış Tasarım

Tasarım açısından uzunluk dışında iPhone 4S 'ten çok fazla bir farkı olmayacak fakat arka taraf alttaki fotoğrafta gördüğünüz gibi  iki farklı tonda olması ve daha ince bir yapıya sahip olması bekleniyor.

iphone 5 dış tasarım

 Tüm bunların yanısıra şu an kullanmakta olduğumuz 3G mobil bağlantı teknolojisinden daha hızlı olan 4G (LTE) teknolojisinin iPhone 5 'in bir diğer öne çıkan özelliği olacağı düşünülüyor. Donanımsal anlamda ise daha hızlı bir işlemci (muhtemelen A6) entegre edilmiş yeni iPhone, birçok kişinin beklentisi durumunda.

LTE ve A6 İşlemci

LTE yani diğer adıyla 4G teknolojisinden biraz daha ayrıntılı bahsetmek gerekirse açıkçası bu konuda biraz şüphelerimiz var. Çünkü LTE teknolojisi yüksek hızda veri aktarımı sağlamasının yanında çok fazla batarya tüketmek zorunda kalıyor. Buda demek oluyor ki ; iPhone 4 ve iPhone 4S modellerindeki mevcut şarj sorunu devam edebilir.
İşlemci tarafında ise durum tam tersi. Apple bu konuda işlemcileri daha az enerji fakat daha yüksek hız mantığına uygun şekilde tasarlıyor. Hatırlayacağınız üzere iPhone 4S modelinde dual core (çift çekirdekli) A5 işlemci, 3. nesil iPad (iPad 3) 'de ise A5X işlemcisi kullanılmıştı. A5X işlemcisinin tek farkı quad core (dört çekirdek) grafik chip sayesinde yüksek çözünürlüklü Retina Display görüntüyü desteklemesiydi. iPhone 5 ile birlikte çok daha hızlı A6 işlemcisinin geleceği tahminlerimiz arasında yer alıyor.

iphone 5 a6 işlemci


NFC Olmayabilir!

Aylardır konuşulan son dönemlerin popüler yakın alan iletişim teknolojisi NFC (Near Field Communication) iPhone 5 'te olmayacak. Mobil cihazlar ile ödemeye imkan veren bu teknolojiyi Apple 'ın kasıtlı bir şekilde kullanmak istemediği bunun yerine iOS 6 ile birlikte Passbook teknolojisini geliştirmeyi planladığı söyleniyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder