9 Eylül 2012 Pazar

iPhone ile Bluetooth Üzerinden Dosya Gönderme

airblue iphone

iPhone üzerinden bluetooth ile diğer telefonlara dosya, müzik, resim vs. gönderememek çok iPhone kullanıcısının canını sıkabilyor. Fakat hiç üzülmeyin birazdan tanıtacağımız Cydia uygulaması sayesinde artık diğer cihazlara bluetooth üzerinden dosya gönderebileceksiniz.

Yalnız bu uygulama Cydia 'da yer aldığı için öncelikle cihazınızın jailbreakli yani diğer bir tabirle kırılmış olması gerekiyor. Bluetoth üzerinden aktarım yapmamızı sağlayacak uygulamanın adı AirBlue Sharing. Uygulamayı Cydia üzerinden aratarak ya da BiteYourApple reposundan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Eğer uygulamayı satın almak istiyorsanız da BigBoss reposundan satın alabilirsiniz.

Uygulamayı sorunsuzca yükledikten sonra uygulamanın ayarlarından bazı ayarlamaar yapmanız gerekecek. Örneğin uygulamayı nasıl başlatacağınız, dosya paylaşımını açma vs. gibi. Programı açtığınızda iPhone 'unuzun pil durumunu gösteren simgenin yanında bluetooth logosu belirecek. Kullanmaya başlamak içinse herhangi bir fotoğrafın içine girip sol alt köşedeki ok işaretine dokunduğumuzda Bluetooth seçeneği karşımıza çıkacaktır.

Göndermek istediğimiz cihazı seçtikten sonra dosya transferi tamamlanmış olacak. Uygulamayı kapatmanıza gerek yok çünkü aktarım tamamlandıktan sonra otomatik olarak kapanacaktır. İşte iPhone ile bluetooth üzerinden dosya aktarımı bu kadar basit.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder